Cataloguswaarde

De cataloguswaarde van een voertuig is de nieuwprijs van de auto die geldt vanaf de datum dat het kenteken deel 1 is gegeven. De cataloguswaarde is inclusief BTW, BPM en accessoires die vanaf de fabriek of de importeur direct zijn aangebracht. Er zijn verschillende websites waarop gratis de cataloguswaarde van een auto te achterhalen zijn door middel van een kenteken check. Wil je dus weten wat de cataloguswaarde is doe dan op deze website de kenteken check.

Waarom de cataloguswaarde auto berekenen

Waarom zou je de cataloguswaarde van een auto willen weten? Dit kan bijvoorbeeld handig zijn indien je van plan bent om een auto te kopen of te verkopen. Door middel van de cataloguswaarde is de dagwaarde/inruilewaarde van een voertuig te berekenen en kan je zien of dat de prijs die voor aan het voertuig hangt wel een redelijke prijs is.

De cataloguswaarde is ook belangrijk indien je een auto wilt gaan leasen. De bijtelling word berekend op basis van de cataloguswaarde. Door de cataloguswaarde te achterhalen kan je dus uitrekenen wat de bijtelling zal gaan worden voor het voertuig.